Prodigal Son: Tot ce trebuie sa stii

Serialul eveniment FOX, Prodigal Son, incepe sa fie din ce in ce mai popular. Si daca inca nu ai auzit nimic despre el, iti spunem in acest articol cateva lucruri pe care trebuie sa le cunosti.

Serialul il pune cel mai bine in valoare pe Tom Payne. Un serial, care il pune cel mai bine in valoare pe Tom Payne, Prodigal Son face asta mai mult in sens figurat decat literar. L-am putut vedea pe actor jucand rolul lui Iisus Hristos in The Walking Dead si conducand trupa de aici cu o mana de fier. Dar pentru acest serial nu mai vorbim despre zombies, ci mai degraba despre Malcolm Bright, fiul unui criminal in serie care vrea sa lucreze pentru politia din New York dupa ce a fost dat afara de FBI. Dar, datorita faptului ca este fiul unui criminal in serie, stie foarte bine cum sa procedeze si stie la fel de bine cum sa procedeze sau care este psihologia celor care fac crime. Iar acesta expertiza o va folosi pentru a rezolva chiar si cele mai sordide cazuri, unele chiar mai sordide decat celelalte si pana la urma va trebui chiar sa se infrunte cu tatal sau. Pentru ca, pentru a putea rezolva anumite cazuri de crima, reia legatura cu tatal sau, care este in inchisoare din cauza sa si care se bucura foarte tare, crezand ca acest lucru este un fel de recunoastere a meritelor sale…

Nu este adaptat dupa o poveste adevarata. Cei care au realizat acest serial, au incercat orice pentru a ne face sa credem ca serialul este inspirat dintr-o poveste adevarata. Dar mai degraba, acest serial este rodul inspiratiei creatorilor sai, Chris Fedak si Sam Sklaver, care au stiut cum sa faca pentru ca serialul sa primeasca si o anumita doza de realism.

Numele de Prodigal Son face referire la o parabola din Biblie. Atunci cand ne gandim la titlu, este foarte greu sa nu ne gandim si la pilda din Biblie, cea a Fiului Risipitor. Biblia vrea ca cel mai mic dintre cei doi fii sa ceara tatalui sau mostenirea in avans. Dupa ce si-a primit partea, fiul cel mic pleaca de langa el si cheltuie toti banii. Iar cand foametea isi face aparitia, nu mai are nimic. Se decide atunci sa se intoarca la tatal sau, care este foarte bucuros ca inca mai este in viata si incepe sa il rasfete. Oare este aici vreum semn sau vreo asemanare cu intriga din serial? Ramane de vazut sau de vizionat…

Mai trebuie sa stii ca serialul este o drama politista, pe baza de crime, dar care este imbogatita de o mitologie destul de fascinanta.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Stresu

    Prodigal Son este unul dintre serialele mele favorite, l-am vizionat integral pe watch latest episodes si mi se pare tare ca ai transmis in acest articol informatii pe care nu le mai auzisem pana acum despre acest serial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *