Top superalimente pe care să le pui în supă pentru sănătatea ta

Supa , mai ales in sezonul rece este cea care ne poate proteja, care ne incalzeste si care favorizeaza decongestia nazala cu conditia sa alegi insa ingredientele potrivite. Iata deci care sunt superalimentele la care trebuie sa apelezi.

Avocado. Este un fruct foarte bogat in vitamina B9, aducand numai putin de 30% din nevoile noastre zilnice. Aceasta vitamina este cea care ne poate ajuta sa scapam de oboseala sezoniera. Este o sursa de cupru, un oligoelement foarte important pentru sistemul imunitar.

Se poate amesteca cu supa de legume sau cu un iaurt pentru cea mai onctuoasa supa.

Sfecla rosie. este foarte bogata in betacaroten, in vitamina C, in magneziu, fier si alte substante benefice, in cantitati mici. Impreuna, aceste alimente vor revitaliza organismul si il vor ajuta sa lupte contra oboselii.

Sfecla se poate asocia cu iaurtul care vine cu un plus de vitamina D sau cu ceapa care are un efect anti-inflamatoriu.

Broccoli. Este o super leguma care ne va ajuta sa ne facem plinul de vitamine cu un rol antioxidant. Aceste vitamine ne vor ajuta sa ne protejam de stresul oxidativ si vor contribui la reducerea starii de oboseala.

Se poate consuma alaturi de laptele fermentat care ajuta la intarirea microbiotei si de mugurii de pin care sunt bogati in magneziu, deci buni pentru sistemul imunitar sau pentru a alunga starea de oboseala.

Morcovii. O singura portie de morcovi sau 100 de grame sunt mai mult decat de ajuns pentru nevoile de betacaroten la dublu! Adica un antioxidant care ne intareste sistemul imunitar. Morcovii sunt de asemenea cei mai bogati in seleniu, care poate stimula organismul.

Se pot consuma alaturi de cartofi pentru un plus de vitamina C si de migdale pentru magneziu anti-oboseala. Dar si alaturi de portocale care contin si ele vitamina C pentru a intari imunitatea si a alunga oboseala dar si alaturi de chimen pentru agentii sau antimicrobieni.

Spanacul. Spanacul este foarte bogat in fier nonheminic, in zinc, indispesnsabil pentru globulele albe dar si in vitamine. Alaturi de orz sau de ovaz va furniza probioticele necesare florei intestinale. Iar alaturi de nuci sunt cele mai bogate in vitaminele B, foarte utile pentru anticorpi.

Lintea. Este foarte bogata in fier dar si in zinc, care poate elimina anumite bacterii. Se poate consuma alaturi de felii de somon pentru aportul sau de vitamina D sau de creveti pentru aportul lor de cupru si o actiune anti-infectioasa.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *